Opgemaakt 23/07/2020, te Diest

Vanaf zaterdag 25/07 is het verplicht om een mondmasker te dragen in drukke winkelstraten of andere drukke plaatsen. In horecazaken zullen klanten een masker moeten dragen zo lang ze niet aan tafel zitten. Bij een verplaatsing naar uw tafel of een toiletbezoek bijvoorbeeld tijdens is het ook verplicht om een masker te dragen. Een persoon aan tafel zal zijn contactgegevens moeten achterlaten. Deze informatie wordt enkel gebruikt indien er een besmetting is vastgesteld. De contactbubbel blijft ongewijzigd. Iedereen mag nog steeds 15 mensen per week ontmoeten op minder dan anderhalve meter afstand. 

Iedereen die van een reis terugkeert ( risicogebied of niet, zal 48u voor aankomst verplicht een formulier moeten invullen op het internet. De manier waarop u reist heeft geen belang. 
Het is mogelijk dat lokaal de steden en gemeenten extra maatregelen zullen nemen. Dit is best even na te vragen bij onze residentie.

Nachtwinkels sluiten vanaf zaterdag om 22u. 

De onderstaande maatregelen in verband met de hygiëne blijven nog steeds van kracht. 

Opgemaakt 10/07/2020 , te Diest

Update Veiligheidsraad 08/07/2020

Deze maatregel is geldig vanaf 11/07/2020.

Vanaf zaterdag is het verplicht om een mondmasker te dragen tijdens uw bezoek aan de winkel.
Dit is een toevoeging aan de huidige veiligheidsvoorschriften zoals een afstand bewaren van anderhalve meter, uw handen ontsmetten, 30 minuten winkelen, contactloos betalen, alleen komen winkelen,…

Het dragen van een mondmasker wordt verplicht vanaf zaterdag in:

winkels en winkelcentra

bioscopen

theater-, concert- en conferentiezalen

auditoria

gebedshuizen

musea

bibliotheken

openbaar vervoer (inclusief stations en perrons)

Opgelet, wanneer dit niet nagevolgd wordt kan er een boete volgen tot 4000EUR.

Kinderen onder de leeftijd van 12 zijn niet verplicht een mondmasker te dragen. 

#StaySafe!

Gemaakt op 25 juni, Diest

Update van de Veiligheidsraad over coronaire maatregelen in België 24/06/2020

Geldig vanaf 1 juli 2020:

Onze “bubble” kan uitgebreid worden tot 15 personen. Groepsactiviteiten mogen niet groter zijn dan 15 personen, inclusief kinderen. Mag onder bepaalde voorwaarden open zijn: zwembaden en wellnesscentra; pretparken en binnenspeeltuinen; theaters en bioscopen; casino's en speelzalen; vergaderzalen; receptie- en feestzalen met een limiet van 50 personen. Voor al deze evenementen geldt een capaciteitslimiet, met inachtneming van het veiligheidsprotocol: 200 mensen binnen 400 mensen buiten De volgende activiteiten mogen in dit stadium niet worden hervat: Nachtlevenactiviteiten, zoals nachtclubs; Massa-evenementen. Deze capaciteitslimiet wordt in augustus verhoogd tot 400 personen binnen en 800 personen buiten, mits de gezondheidssituatie het toelaat. Een uitzondering om deze limiet te overschrijden kan worden aangevraagd voor permanente infrastructuren met een zittend publiek, onder voorbehoud van veiligheidsvoorschriften. Ook voor demonstraties geldt het maximale aantal deelnemers in de open lucht. Deze moeten altijd het onderwerp zijn van een verzoek om toestemming van de lokale autoriteiten. Ze moeten in ieder geval altijd statisch zijn en plaatsvinden op een plaats waar de veiligheidsafstand kan worden aangehouden. Tegelijkertijd worden, naast het hervatten van deze activiteiten, vanaf 1 juli bepaalde protocollen versoepeld: De mogelijkheid om met mensen uit de contactballon en zonder tijdslimiet naar de winkel te gaan. De veiligheidsafstand is altijd van toepassing. De opheffing van de beperking van het aantal marktkramen. De gezondheidsprotocollen en voorschriften blijven van toepassing. Wat de nationale feestdag betreft, werd besloten dat de traditionele militaire en burgerparade uitzonderlijk in een andere vorm zou plaatsvinden om aan de gezondheidseisen te voldoen. Op symbolische plekken vinden diverse artistieke optredens plaats om ons land en onze artiesten in de kijker te zetten. Ze worden rechtstreeks op tv uitgezonden. Meer details volgen later.

Opgemaakt 05-06-2020 te Diest

Onze klanten een zorgeloos verblijf bieden, is voor ons topprioriteit. De dalende trend in het aantal corona besmettingen blijft aanhouden en ook reizen is weer toegelaten mits we ons houden aan een paar simpele regels.

 • Vanaf 8 Juni is reizen in België weer toegelaten. 
 • Vanaf 15 Juni mogen ook andere landen weer naar België reizen.

Elke dag opnieuw doen we ons uiterste best om de gezondheid en veiligheid van onze gasten en onze medewerkers te waarborgen.  Op deze pagina kan u de laatste updates terugvinden gebaseerd op de maatregelen getroffen door de Belgische Veiligheidsraad. 

Wij nemen de richtlijnen van de overheid als leidraad, hierbij nog een kleine herhaling:

   Neem de fysieke afstand van 1,5m in acht.

   Was regelmatig je handen.

   Het dragen van een mondmasker wordt aangeraden.

   Blijf zeker thuis als je ziek bent.

   Hoest of nies in de elleboog of zakdoek.

Om uw verblijf vlot en veilig te laten verlopen worden de volgende maatregelen door BE-HOUSING genomen:

 • U kan contactloos inchecken in al onze residenties na het vervolledigen van de online check-in.
  • Onze receptie blijft gesloten om het fysieke contact te beperken. Onze residence managers blijven uiteraard wel telefonisch voor u beschikbaar.
  • Voor aankomst sturen wij u een express check-in mail met daarin de toegangscodes tot het gebouw en de keybox. In de keybox zal u een enveloppe vinden met jouw naam.
 • Wij vragen u met aandrang om alle betalingen online af te handelen op onze website, dit kan zowel met credit card, maestro, bancontact of iDeal. Wij aanvaarden geen cash.
 • Wij voorzien mondmaskers voor het personeel en wij raden de gasten aan om deze ook zelf te voorzien.
 • De gemeenschappelijke ruimtes zullen extra gedesinfecteerd worden.
 • Desinfectiegel wordt voorzien in onze kantoren.
 • Wij raden aan de lift enkel te gebruiken met de personen met wie u een kamer deelt.
 • Ontbijt is vanaf 08-06-2020 weer mogelijk voor volgende residenties:
  • Leuven & Mechelen: Ontbijtpakket op de kamer
  • Brugge & Blankenberge: Ontbijtbuffet
  • Brussel Zuid: Ontbijt op de kamer
  • Brussels expo: Nog geen ontbijt mogelijk

Probeer uw verblijf tijdig te reserveren, op deze manier kan alles vlot verlopen.  

Enkele regels rond de schoonmaak en herstellingswerken van/aan uw kamer:

 • Gelieve de kamer te verlaten als uw flat wordt schoongemaakt.
 • Onze weekly cleaning service is nog steeds van toepassing. Als u langer bij ons verblijft kan u de cleaning als volgt aanpassen:
  • Cleaning tijdelijk weigeren
  • Enkel vervanging van linnen en handdoeken
 • Dit dient u dan te laten weten aan het sales team dat u kan bereiken via het nummer +32 (0)13 29 62 15 of door een e-mail te sturen naar sales@be-housing.be
 • Onze technische dienst is niet permanent aanwezig in de residenties. Voor dringende technische defecten kan u steeds terecht bij de residence manager die dan op zoek zal gaan naar een gerichte oplossing. Het telefoonnummer van de residence manager is steeds geafficheerd in de lobby langs de receptie. Voor minder dringende zaken kan u terecht bij sales.

Be-Housing voordelen

 • De meeste logies zijn voorzien van een eigen keuken/kitchenette dit zorgt ervoor dat ‘social distancing’ weer een tikkeltje makkelijker wordt.
 • In onze binnentuin kan u genieten van de verse buitenlucht.
 • Al onze residenties hebben permanent toezicht van een residentie manager. Deze is indien nodig dag en nacht bereikbaar.
 • Via ons online portaal kan u snel en eenvoudig aanpassingen uitvoeren in uw boeking.