6 gouden regels tegen corona

 1. Respecteer de hygiëneregels
 2. Doe je activiteiten liefst buiten
 3. Denk aan kwetsbare mensen
 4. Hou afstand (1,5m)
 5. Beperk je nauwe contacten
 6. Volg de regels voor bijeenkomsten

Het respecteren van de zes gouden regels blijft nog steeds centraal staan. Ter herinnering, deze zes gouden regels zijn:

 1. De hygiënemaatregelen (bv. handen wassen, hoest- en nieshygiëne…) blijven essentieel;
 2. Buitenactiviteiten moeten waar mogelijk de voorkeur krijgen. Waar nodig moeten binnenruimtes voldoende worden verlucht;
 3. Er moeten extra voorzorgsmaatregelen worden genomen voor mensen die tot een risicogroep behoren.
 4. De veiligheidsafstand van 1,5 m is de norm, behalve voor mensen die onder hetzelfde dak wonen onderling of tussen personen die elkaar ontmoeten in het kader van een duurzaam onderhouden nauw contact, voor kinderen tot en met 12 jaar onderling en tussen begeleiders enerzijds en personen die nood hebben aan begeleiding anderzijds. Wie deze veiligheidsafstand niet kan respecteren, moet een mondmasker dragen;
 5. Het is noodzakelijk dat iedereen zijn nauwe contacten zo veel mogelijk beperkt. Onder “nauwere contacten” verstaan we een contact van meer dan 15 minuten, zonder de veiligheidsafstand te respecteren en zonder masker. In deze fase van de epidemie is het aanbevolen dat elke persoon zich beperkt tot nauw contact met 1 persoon (buiten het huishouden).
 6. Samenscholingen zijn beperkt tot maximaal 4 personen (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Uitzonderingen in het ministerieel besluit buiten beschouwing gelaten.

Deze zes gouden regels zijn instructies en geen aanbevelingen. Ze moeten dus door iedereen opgevolgd worden.

Welke maatregelen zijn er wanneer ik vanuit het buitenland (terug) naar België kom? 

Er zijn drie maatregelen die van toepassing zijn bij de aankomst in België:

 1. Het verplicht invullen van het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) met een zelf-evaluatie
 2. Zich in quarantaine plaatsen indien dit nodig blijkt na het invullen van het PLF
 3. Het laten uitvoeren van een test indien dit nodig blijkt na het invullen van het PLF

De Belgische aanpak voor de terugkeer van reizigers maakt een onderscheid tussen rode, oranje en groene zones. Afhankelijk van het land of de regio van waaruit je reist gelden andere maatregelen na terugkeer in België.

 • Rode zones zijn regio’s of landen waar personen een hoog risico op besmetting lopen, of die door het land in kwestie opnieuw in lockdown worden geplaatst. Bij terugkeer zal via het invullen van de PLF en zelf-evaluatie bepaald worden of u verplicht in quarantaine moet. Zie verder bij “Welke reizigers moeten in quarantaine gaan en moeten zich laten testen?”
 • Oranje zones zijn regio’s of landen waarvoor een matig verhoogd risico op besmetting is vastgesteld. Bij terugkeer dient u het PLF en de zelf-evaluatie in te vullen.
 • Groene zones zijn regio’s of landen waarvoor een laag risico op besmetting is vastgesteld. Bij terugkeer dient u het PLF in te vullen. Er dienen geen verdere maatregelen gevolgd te worden.

Bij terugkeer uit oranje of groene zones zijn er geen voorwaarden qua quarantaine bij aankomst in België.

Je kan de zones en de maatregelen terugvinden op de kaart gepubliceerd op de website van de FOD Buitenlandse Zaken: https://diplomatie.belgium.be.

 • Opgelet: de kleur op de kaart is de kleur van het Belgische reisadvies naar dat land, pas na het klikken op de regio verschijnen de terugkeervoorwaarden van toepassing. Sinds 1 oktober is de Coronalert-app beschikbaar. Meer informatie vindt u op: https://coronalert.be/nl/faq-nl/

Wat met toerisme? 

Alle logiesvormen (inclusief hotels, aparthotels, gîtes, B&Bs) mogen openen, met uitsluiting van hun restaurant, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten (bv. gedeelde badkamer, sportzaal, etc.). Desalniettemin zijn vakantieparken, bungalowparken en campings gesloten voor het publiek vanaf 3 november 2020, met uitzondering van de vakantieverblijven, bungalows, chalets en kampeerinrichtingen die dienen voor het gebruik door de eigenaar en/of diens huishouden, of door een huishouden dat er zijn gewoonlijke verblijfplaats heeft en enkel voor dit gebruik.

Wat betreft het aantal logies per wooneenheid, zijn dezelfde regels voor privébijeenkomsten thuis, geldig. Dit wil zeggen dat ieder huishouden is toegelaten om met elkaar of met maximum één duurzaam onderhouden nauw contact een wooneenheid te huren. Als uitzondering hierop mag een alleenstaande het duurzaam onderhouden nauw contact en de bijkomende persoon tegelijkertijd in toeristische logies ontvangen op 24 of 25 december 2020.

Buitenlandse reizen worden ten stelligste afgeraden, maar de grenzen worden niet gesloten conform Europese afspraken.

Mag ik naar een tweede verblijf?

Ja, je mag altijd naar je tweede verblijf, ook als dit gelegen is op een camping, in een vakantiepark of bungalowpark.

Wij nemen de richtlijnen van de overheid als leidraad, hierbij nog een kleine herhaling:

   Neem de fysieke afstand van 1,5m in acht.

   Was regelmatig je handen.

   Het dragen van een mondmasker wordt aangeraden.

   Blijf zeker thuis als je ziek bent.

   Hoest of nies in de elleboog of zakdoek.

Om uw verblijf vlot en veilig te laten verlopen worden de volgende maatregelen door BE-HOUSING genomen:

 • U kan contactloos inchecken in al onze residenties na het vervolledigen van de online check-in.
  • Onze receptie blijft gesloten om het fysieke contact te beperken. Onze residence managers blijven uiteraard wel telefonisch voor u beschikbaar.
  • Voor aankomst sturen wij u een express check-in mail met daarin de toegangscodes tot het gebouw en de keybox. In de keybox zal u een enveloppe vinden met jouw naam.
 • Wij vragen u met aandrang om alle betalingen online af te handelen op onze website, dit kan zowel met credit card, maestro, bancontact of iDeal. Wij aanvaarden geen cash.
 • Wij voorzien mondmaskers voor het personeel en wij raden de gasten aan om deze ook zelf te voorzien.
 • De gemeenschappelijke ruimtes zullen extra gedesinfecteerd worden.
 • Desinfectiegel wordt voorzien in onze kantoren.
 • Wij raden aan de lift enkel te gebruiken met de personen met wie u een kamer deelt.
 • Ontbijt is vanaf 08-06-2020 weer mogelijk voor volgende residenties:
  • Leuven & Mechelen: Ontbijtpakket op de kamer
  • Brugge & Blankenberge: Ontbijtbuffet
  • Brussel Zuid: Ontbijt op de kamer
  • Brussels expo: Nog geen ontbijt mogelijk

Probeer uw verblijf tijdig te reserveren, op deze manier kan alles vlot verlopen.  

Enkele regels rond de schoonmaak en herstellingswerken van/aan uw kamer:

 • Gelieve de kamer te verlaten als uw flat wordt schoongemaakt.
 • Onze weekly cleaning service is nog steeds van toepassing. Als u langer bij ons verblijft kan u de cleaning als volgt aanpassen:
  • Cleaning tijdelijk weigeren
  • Enkel vervanging van linnen en handdoeken
 • Dit dient u dan te laten weten aan het sales team dat u kan bereiken via het nummer +32 (0)13 29 62 15 of door een e-mail te sturen naar sales@be-housing.be
 • Onze technische dienst is niet permanent aanwezig in de residenties. Voor dringende technische defecten kan u steeds terecht bij de residence manager die dan op zoek zal gaan naar een gerichte oplossing. Het telefoonnummer van de residence manager is steeds geafficheerd in de lobby langs de receptie. Voor minder dringende zaken kan u terecht bij sales.

Be-Housing voordelen

 • De meeste logies zijn voorzien van een eigen keuken/kitchenette dit zorgt ervoor dat ‘social distancing’ weer een tikkeltje makkelijker wordt.
 • In onze binnentuin kan u genieten van de verse buitenlucht.
 • Al onze residenties hebben permanent toezicht van een residentie manager. Deze is indien nodig dag en nacht bereikbaar.
 • Via ons online portaal kan u snel en eenvoudig aanpassingen uitvoeren in uw boeking.